Publicaties en downloads

Inspiratieboek sociaal wonen: een (t)huis voor iedereen

Een betaalbare, kwaliteitsvolle woning is essentieel om ons leven vorm te geven. En al 100 jaar werkt de sociale huisvestingssector elke dag samen aan de ambitie om meer en beter sociaal wonen waar te maken. Daarom bundelde de VMSW innovatieve, inspirerende en warme sociale woonprojecten in een boek. Het boek ‘Iedereen een (t)huis – inspiratieboek sociaal wonen’ verscheen begin maart 2021 bij Uitgeverij Politeia. In het boek leest u een sterke mix van kleine en grote innovatieve, sociaal geëngageerde, wijk- en kernversterkende, … nieuwbouw- en renovatieprojecten. En omdat sociaal wonen vooral over mensen gaat, brengen we deze projecten via de verhalen van de medewerkers uit de sector, van hun en onze partners en natuurlijk van de sociale huurders en kopers zelf. Bestel uw exemplaar voor 26 euro (exclusief verzendkosten).

Jaarverslag

Het jaarverslag bundelt de activiteiten van de VMSW en geeft enkele algemene cijfers over de sociale huisvesting in Vlaanderen. Het jaarverslag wordt al enkele jaren niet meer gedrukt. 

U kunt de jaarverslagen van de voorbije jaren downloaden en doorbladeren.

Digitale nieuwsbrief

Vanaf januari 2023 vormen de VMSW en het agentschap Wonen-Vlaanderen het overheidsagentschap Wonen in Vlaanderen. U kunt zich abonneren op ons digitaal nieuws. Dan ontvangt u maandelijks nieuws over het woonbeleid, onze dienstverlening, goede praktijken, … 

Nieuwsflashes

De VMSW verstuurt nieuwsflashes (de vroegere telexen) aan de sociale woonactoren. Die vindt u op Woonnet of het SVK-intranet (sterke authenticatie nodig). U kunt zich daar ook abonneren om ze in uw e-mailbox te ontvangen.

Tentoonstelling

De tentoonstelling '150 jaar sociaal wonen' van de VMSW geeft een boeiend overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen van het sociaal wonen in Vlaanderen en België. De 20 panelen kunnen gratis ontleend worden door huisvestingsmaatschappijen, gemeenten en scholen voor gebruik op hun evenementen waar een vleugje geschiedenis rond sociaal wonen niet mag ontbreken.

Werfbord

Werfdoek

Nieuwbouw

Renovatie of vervangingsbouw

Infrastructuuraanleg

Logo

logo vmsw


Het basislogo is het volle themalogo en kunt u gebruiken om naar een breed publiek te communiceren.

Logo met medefinanciering van Europa

U gebruikt één van deze logo's als u communiceert over een project dat mee door Europa gefinancierd werd, bijvoorbeeld in een persbericht of in een artikel op uw website. Dit geldt bijvoorbeeld bij VKF-premies voor renovatie en vervangingsbouwprojecten.

Huiskleuren

Primaire kleur  Primaire kleur blauw

  • CMYK: 92/60/42/36
  • RGB: 23/70/91
  • HEX: #15 46 5B
  • Pantone: 3035 C

Secundaire kleur  Secundaire kleur blauw

  • CMYK: 69/0/30/0
  • RGB: 57/184/189
  • HEX: #39 B9 BE
  • Pantone: 7472 C

Lettertype

Het lettertype Flanders Art Sans is een fontfamilie die speciaal voor de Vlaamse overheid is ontwikkeld.

Het lettertype bestaat vandaag uit de varianten ‘light’, ‘regular’, ‘medium’ en ‘bold’. In de toekomst komt er een update van het font met de varianten ‘ultra light’, ‘extra bold’, ‘cursief’ en ‘narrow’.

U kunt het lettertype opvragen via merkbeleid@vlaanderen.be

Contacteer ons. Wij helpen u graag verder.